Pages - Menu

Saturday, May 16, 2015

Perlu ke bercinta kalau tahu diri tak bersedia?

Assalamualaikum warga blogger....

Hari ni saya nak post entri pasal, Perlu ke bercinta kalau dah tahu diri tak bersedia?
Baiklah, x salah nak bercinta ke apa.. tapi kena la tahu batas batas pergaulan jangan sampai yang haram jadi halal.. Sebab apa?
Ha.. Matlamat tak menghalalkan cara.. ingat walau bercinta tapi belum tentu dia tuh akan jadi jodoh kita kan?



Senang cerita la.. Kalau diri kita belum bersedia nak jaga segala batas batas pergaulan lebih baik kita simpan dulu kan perasaan kita tuh diam diam.. Lebih afdhal lagi kalau kita keep in touch each other melalui doa.. baru lah jadi ikatan yang berlandaskan tali Allah.. Tak gitu?
Bercinta atau menyintai memang dah jadi lumrah manusia.. sebab kita diciptakan berpasangan.. yang pelik kalau minat sejenis.. yang tuh patut kena hukum awal awal kasi insaf sikit... Hehe apa pun terpulanglah pada korang yer ... Just share pendapat je..

p/s: Yang baik datang dari-Nya dan yang buruk datang dari kelemahan saya sendiri..



4 comments:

  1. Bercinta tu biasa, xpi kena tahu juga batasan sewaktu bercinta, kalau boleh jangan bercinta lama2...terutama kaum hawa, kalau boleh jadilah seorang wanita yang berada dalam botol kaca di mana tiada sesiapa boleh menyentuh kamu selain suami kamu...insyallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah.. sokong sangat statement saudara.. Banyak budak sekarang bercinta kerana terpengaruh dgan member meber sdangkan hakikat sebenar tataw ape makna cinta...
      thnx terjah :D

      Delete
  2. ok blog awak best! kita suka... segan kita still new in blogging..hoho..minta tunjuk ajar ya! tq! http://www.vetovirago.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe thanx... ok dun worry nanti saya ajar.. dah foollow ke blom?

      Delete

Blue Fire Pointer